2 Ιουλ 2015

Γεια σου ρε Έλληνα..!

Γεια σου ρε Έλληνα που ξέρεις τι σου γίνεται και πάνω από όλα ξέρεις τι θέλεις!



Τόσα χρόνια σε ακούω να βρίζεις την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες σε αυτήν τη χώρα... μια χώρα που μια ζωή άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις για σενα.

Τόσα χρόνια σε ακούω να βρίζεις γιατι όλοι αυτοί σε έφεραν σε σημείο να μη μπορείς να πας διακοπές, ποιος τις αλλάζει τις διακοπές, αν είναι και στη Χαλκιδική ακόμη καλύτερα! (γιατί σαν τη Χαλκιδική πουθενά που λέμε στη Θεσσαλονική....)

Τόσα χρόνια σε ακούω να βρίζεις γιατί σου μείωσαν τον μισθό και δε μπορείς να αποπληρώσεις το δάνειο που πήρες για να μπορέσει το παιδί σου να σπουδάσει, γιατί ούτε η δευτερη δουλεια έφθανε...

Τόσα χρόνια σε ακούω να με διώχνεις, έμενα, τα παιδιά σου, τους φίλους σου και όσους θεωρείς ότι είναι νωρίς ακόμη για αυτούς, να φύγουν απο τη χώρα γιατί εδώ τα πράγματα όλο και στενεύουν..

Σ'ακούω να βρίζεις πολιτικούς εγχώριους και εξωτερικού για τα νέα μέτρα, το νέο Μνημόνιο, τις αυξησεις στο ΦΠΑ, το νέο φόρο στα σπίτια, τις μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα.

Τόσα χρόνια αγαπητέ Έλληνα σε ακούω να κράζεις όλους αυτούς που σε έφεραν σε αυτή τη κατάσταση.. σε βλέπω να ποστάρεις καθημερινα τις "πολιτικές" σου απόψεις στο facebook λες και αυτη σου η κίνηση θα ανατρέψει την κυβέρνηση ή ακόμη καλύτερα θα πείσει τους Ευρωπ.. τους όποιους τέλος πάντων κάνουν κουμάντο και σε έχουν οδηγήσει να κάνεις τα παραπάνω και άλλα τόσα...

Και τώρα για άλλη μια φορά σε ακούω...
Σου δόθηκε μια φορά η επιλογή στα χέρια σου... ΝΑΙ ή ΟΧΙ.. αλλά εσυ φοβήθηκες... Φοβήθηκες την ευθυνη που θα πάρεις στους ώμους.. γιατι είτε το ένα είτε το άλλο μέτά ποιον θα βρίσεις.. ( Δε σε φοβάμαι! πάλι θα βρείς κάποιον να βρίσεις... το ξέρεις καλά το αθλημα.. Όχι προς Θεού, όχι τον εαυτό σου.. εσύ δεν εφταιξες ποτέ καημενούλη... Άλλωστε δε σε ρωτανε που θες να γεννηθείς.. σε ποια οικογενεια για παραδειγμα..)

Και τον ξεπέρασες αυτόν το φόβο..
Και όμως πάλι άλλοι φόβοι σε κυρίεψαν..
Και επιλέγεις το ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ..
Και επιλέγεις το ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ..
ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου! κάποιοι πάλεψαν σκληρά για να έχεις το δικαιωμα της επιλογής.. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να το ασκήσεις... Όποια και αν είναι η ψήφος σου!

Άλλα ενα ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ...

Η αποφασή σου είναι απόφαση συνειδητοποιημένη;

ή είναι καθοδηγούμενη από το φόβο;

Το φόβο του εργαζόμενου μη χάσει τη δουλειά του,
το φόβο του καταθέτη που έχει ακόμη καποια χρήματα στην άκρη, το φόβο που σπέρνουν οι τραπεζες και οι τραπεζιτες (και μη μου πεις οτι αυτοι σου δειχνουν πως θα έχουν τα πραγματα χωρις το ευρώ γιατί θέλουν το καλό σου... κάποιος που θέλει το καλό σου, για να σε πεισει, σου δείχνει πως είναι ο δρόμος προς τα κεί όχι προς την αλλη κατεύθυνση..)
το φόβο ενός αύριο χωρίς ελπίδα, χωρις ιδανικά, χωρις φαγητο, χωρις περιθαλψη.
Το φόβο για ένα αυριο άγνωστο (γιατι κανεις δε ξέρει τι μέτρα θα ακολουθήσουν μετα το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ, κανεις δε ξερει αν θα οδηγηθουμε προς την έξοδο και πως θα είναι στα αλήθεια εκεί...)


θέλω ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ τι συμβάλει περισσότερο στην αποφαση που παίρνεις!
Μετά ψηφισε πραγματικά ότι θέλεις!

Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...